Lapsevanem

Mis on PMS ?

PMS on seotud teie menstruaaltsükliga

PMS on seotud teie menstruaaltsükliga ja algab reeglina nädal kuni kaks enne päevade algust. Sümptomid võivad lõppeda enne menstruatsiooni algust või kesta kogu menstruatsiooni aja.
Need võivad tekkida kõigil sünnitusealistel naistel ja igaühe kogemus on erinev. Aeg enne menstruatsiooni algust võib olla emotsionaalselt keeruline – võite ennast tunda õnnetu ja tundlikuna, ärrituvana ja masenduses. Kõik need meeleolud võivad esineda ka ühekorraga. Teile tundub, et keha on turses ja teil on ebamugav oma näole ning kehale ilmunud punnide tõttu. Samuti võib tekkida ka tavapärasest suurem isu rämpstoidu ja magusa järele.
Kuigi iga naise PMSi kogemus on individuaalne, on sellega toimetulek kergem, kui PMSist rohkem teada. Heaks abiks on elektroonilise kalnedri pidamine tsükli vältel, kus on kirjas sümptomid ning nende raskusaste.
Kui peate nõu oma arstiga, võib ta esitada järgmisi küsimusi.
Millised emotsionaalsed ja füüsilised sümptomid teil iga kuu tekivad?
Millal tekkisid sümptomid viimase kuu jooksul? Kas need tekkisid üks või kaks nädalat enne päevade algust?
Kas sümptomid häirivad teie igapäevaelu ja suhteid?
Hea viis alustamiseks on panna kogu see teave kirja lihtsalt kasutatavasse elektroonilisse kalendrisse. See vahend aitab teil jälgida emotsionaalseid ja füüsilisi menstruatsioonieelseid sümptomeid ning paremini aru saada oma keha tõusudest ja mõõnadest. Päeviku väljatrükki kasutades saate koos arstiga täpsemalt vaadelda oma sümptomeid ja leida sobivaim raviviis.
Allikas: Meelespea.net

Write A Comment