Lapsevanem

Kuidas pesta külmikut?

Külmkappi peab kindlasti sulatama, kui jääkihi paksus külmutuskambris hakkab ületama poolt sentimeetrit, sest muidu hakkab masin energiat raiskama. Vähemalt korra aastas peab puhastama ka jäävaba külmikut. Mitte kunagi ei tehta suurpuhastust töötavale külmikule.Laske jääl ja härmatisel külmutuskambris sulada loomulikul viisil. Kuuma vee, fööni või noaga kraapimise abil sekkumine võib külmiku igaveseks rikkuda.
Parimad vahendid külmkapi puhastamiseks on pehmed lapid (näiteks mikrokiust puhastuslapid), leige vesi ja äädikalahus. Väga musta külmiku korral võib kasutada ka neutraalse nõudepesuvahendi lahust. Sellisel juhul peab külmkappi pärast puhta veega loputama.
Äädikalahusest on abi ka siis, kui olete hädas halva lõhna või külmikus leviva hallitusega. Lõhnastatud kodukeemia on külmkapi puhastamiseks ebasobiv, sest see võib rikkuda nii toidu lõhna kui ka maitset.
Külmiku puhastamise juures on ülimalt tähtis pesta puhtaks tihendid ustel. Kui uksed mustuse tõttu korralikult ei sulgu, kulutab külmkapp rohkem energiat. Mustade tihenditega külmik ei ole hea ka toiduhügieeni seisukohast. Tihendeid puhastatakse pehme lapi või pehmemat sorti harjakesega.
Mitte kunagi ei tasu külmkapi puhastamisel kasutusele võtta keevat vett, küürimispulbrit või kangeid lahusteid, kuna need võivad tekitada erinevaid kahjustusi.
Väga oluline on jätta külmkapp peale puhastamist kuivama. Kui see niiskelt taas tööle lülitada, siis tekib hallitus väga kergesti.
Kui olete külmiku seest puhtaks saanud, siis puhastage pehme lapi või tolmuimejaga ka külmiku tagumist külge. Nii säästate tublisti elektrienergiat.
Allikas: www.bioneer.ee

Write A Comment