Turvalisus

Turvatool ja nutmine

Turvatool peab olema mugav ja õiges suuruses Foto: Volvo

Mõned lapsed vajuvad unne enne kui jõuad maja eest ära sõita, teised ei suuda turvatoolis kahte minutitki paigal olla. Peamiseks põhjuseks on tavatingimustest väiksem liikumisvabadus.
Isegi kui probleem tundub lahendamatu, pea meeles, et eelkõige on oluline lapse turvalisus. Sageli võtavad vanemad lapse toolist välja, mis on eriti ohtlik ning teeb lapse harjumise turvatooliga veelgi raskemaks. Üks võimalus on auto peatada ja proovida last rahustada või proovida keskenduda sõitmisele. Mõlemat korraga ei maksa teha. Kui turvatool on ka sinu lapsele vastumeelt, proovi mõnede nippidega see meeldivamaks muuta.
Veendu, et laps on terve
Kui laps on viimasel ajal kuidagi rahutu olnud ja turvatoolinutt on teie peres midagi uut, võib lapsel olla kõrvapõletik või midagi muud, mis teda häirib. Igal juhul tasuks arsti juures ära käia.
Turvatool tuppa
Too turvatool tuppa ja lase lapsel sellega mängida ja selles istuda. Olles tooliga tubastes tingimustes tutvunud, võib ta sellega ka autos paremini harjuda.
Automänguasjad
Hoia autos karpi mänguasjadega, mida ta saab kasutada ainult autos. Kui need on piisavalt põnevad, püsib tema tähelepanu neil.
Rippuvad mänguasjad
Otsi sobiv kinnituskoht või kasuta teipi ning riputa lapse käeulatuskaugusesse mõni kergem mänguasi, mida ta oma istmelt püüdma ulataks.
Proovi erinevat muusikat
Mõned lapsed naudivad hällilaule ja spetsiaalselt lastele mõeldud plaate, samas kui teised rahunevad kiiresti mõnu sinu enda lemmiku peale. Mõned lapsed naudivad üle kõige aga seda, kui ema või isa neile laulab.
Looduse hääled
Võid proovida spetsiaalselt lindistatud loodushäälte plaate.
Lühikesed sõidud
Proovige teha mõni lühike mõnus sõit kui laps on heas tujus. Samuti võib abiks kutsuda kellegi, kes last samal ajal lõbustab. Paar sellist toredat kogemust võib autosõidu lapse jaoks hoopis teiseks muuta.
Proovi lutti
Ka lutt või mõni muu närimisasi võib lapse märksa rahulikumaks muuta.
Sõitude ühendamine
Kui sul pidevaid asjaajamisi ja sinna-tänna käike pole, proovi oma sõidud ühendada ja vajalikud asjad ühe autosõiduga korda ajada.
Kontrolli ega laps pole turvatoolist välja kasvanud
Kui ta jalad on kõveras ja turvavöö liiga pingul, võib iste tema jaoks ebamugav olla.
Ava aken
Värske õhk ja kerge tuul võivad lapsele rahustavalt mõjuda.
Allikas: babyparenting.about.com

Write A Comment