Koolieelik

Lapsega köögis: Pitsa ja röstsaialoomad

Paneme aluse uuele artiklite sarjale “Lapsega köögis”, kus jagame ideid ja vahvaid retsepte lastega koos kokkamiseks.
Lastele meeldib abiks olla ja koos kokkamine on meelt mööda kõigile. Samuti annab see lapsele enesekindlust ja kasulikke oskusi edaspidiseks eluks. Mis saaks veelgi lahedam olla, kui tulevikus sinu laps enda tehtud maiuspaladega sind üllatab?
Allpool mõned vahvad toidud, mida koos valmistada:
Röstsaialoomad:
Laske lapsel kahele röstsaiale võid määrida. Lõigake loomakujuliste piparkoogivormidega mõlemast viilust kaks kujundit. Lõigake samasugused kujundid singist või vorstist. Riivige pisut juustu. Meisterdada võiks kaks lahtist võileiba, kasutades sinki ja juustu. Pistke saiad ahju grillima. Serveerimisel kasutage rohelist sibulat silmade tegemiseks ja murulauku vurrude jaoks.
Pitsa
Pitsat on koos lapsega kõige lihtsam ja põnevam teha. Põhja saab kas pärmi või soodaga kergitatud taignast, samuti pitsapõhjapulbrist. Taigna valmistamisel lubage lapsel aineid mõõta ja kokku segada. Seejuures on kõige parem kasutada suurt kaussi, isegi siis, kui teha väike kogus tainast. Pärmitaigna võib sooja kerkima panna, sooda kasutamisel seda teha pole vaja.
Nisujahutaigen:
225 g tavalist nisujahu
1/2 tl soola
125-250 ml piima või jogurtit
2 tl suhkrut
50 g võid
Segage ained ühtlaseks tihkeks taignaks. Jagage taigen neljaks, rullige iga osa jahuga üle puistatud laual õhukeseks. Lõigake taldriku järgi ümmarguseks.
Pitsa kaunistamine ja nägude tegemine
Tavaliselt kaetakse pitsapõhjad kõigepealt tomatipüreega, kuid sobivad ka mõned kastmed, küüslauguvõi või ürtidega maitsestatud oliiviõli.
Lõigake nina, suu ja silmad singist, küüslauguvorstist, köögiviljadest, piprakaunadest või oliividest ja laske need lapsel pitsadele laduda. Juuksed tehke riivitud juustust. Teise võimalusena võib laps pitsapõhja oma lemmiktoiduainetega katta ning näo kõige peale kujundada. Küpsetage väga kuumas ahjus (220 C) 10 -15 minutit.

Lisa oma kommentaar