Ohutus

Nurisünnitus mõjutab ka järgnevaid rasedusi

Teisel trimestril nurisünnituse läbi elanud naistel on järgnevate raseduste ajal suurem risk enneaegseks sünnituseks ja teistkordseks nurisünnituseks.
Dr Michal A. Elovitz ja kolleegide uuring hõlmas naisi, kelle rasedus oli jõudnud üle 14. rasedusnädala. Naised jaotati kolme rühma: 30 naist, kellel esines teisel trimestril nurisünnitus; 76 naist, kes sünnitasid enneaegselt ja 76 naist, kes kandsid raseduse täis, vahendab Reuters.
Järgneva raseduse puhul oli teisel trimestril toimuva nurisünnituse oht kõrgeim (27 protsenti) naiste hulgas, kelle eelmine rasedus oli teisel trimestril katkenud. Enneaegselt ja õigeaegselt sünnitanute hulgas esines teise trimestri nurisünnitust vastavalt kolmel ja ühel protsendil rasedatest.
„Suureks probleemiks on see, et nurisünnitanud naistel on järgmise rasedusega suurem tõenäosus enneaegselt sünnitada,“ rääkisid teadlased. Nende hulgast esines enneaegset sünnitust enne 28. rasedusnädalat 10 protsendil, teistest rühmadest vaid 1,3 protsendil.
Teadlased arvavad, et teise trimestri nurisünnituse bioloogiline mehhanism võib sarnaneda enneaegsele sünnitusele, olles mõlemal puhul seotud peamiselt emakakaela küpsusega. Sellisel juhul võiks nurisünnitanud naistele töötada välja ravi, mis järgmiste raseduste puhul vähendaks enneaegse sünnituse ohtu.
 

Write A Comment