Rasedus

Kuidas end raseduse ajal hästi ja kaunina tunda?

Kuidas end raseduse ajal hästi ja kaunina tunda?

Lapseootel naine äratab tähelepanu. Teda vaadatakse imetluse, heldimuse ja isegi kadedusega. Teda kindlasti märgatakse! Ja loomulikult tahab iga naine end selles suurenenud tähelepanu tingimustes kaunina tunda.
Naine on kaunis, kui ta on õnnelik ja terve, aga lisaks sellele vajame me, naised, tuhandet pisiasja, et endaga rahul olla.
Nahk. Lisandunud hormoonid muudavad näonaha nooremaks. Kortsukesed kaovad ja naha pinge paraneb. Sageli muutub ka naha tüüp – nii kuivast rasuseks, kui vastupidi. Võib olla, et sinu lemmikkreem ei sobi enam ja tuleb osta uus.
Raseduse ajal peaks kasutatavad kosmeetikatooted, eriti need, mida kasutatakse sageli ja suuremas koguses, olema võimalikult lõhnavabad ja naturaalse koostisega, sest aroomiained imenduvad oma ülipeene struktuuri tõttu otse vereringesse ja jõuavad ka looteni.
Kui näonahk muutub raseduse ajal tavaliselt paremuse suunas, siis nahk kätel, jalgadel ja paisuval kõhul kipub olema kuiv ja vajab pea kõigil rasedatel niisutamist. Kasuta puhast taimeõli, vali tooted spetsiaalselt rasedatele mõeldud sarjast või allergikutele mõeldud apteegikosmeetika hulgast.
Kui sind kimbutab akne, pöördu kosmeetiku poole. Põhjus võib olla hormonaalne. Sel juhul püsib probleem sageli kogu raseduse vältel. Mõnikord võib vinnide põhjuseks olla hoopis vohama hakanud pärmseen.
Naha puhtuse eest hoolitse nii, nagu oled harjunud. Ka dušigeeli juures on tagasihoidlik lõhn oluline. Tselluliidikreeme ei soovitata raseduse ajal kasutada.
Dekoratiivkosmeetika – huulepulgad, puudrid ja ripsmetuššid kõik lubatud. Nende imendumine naha pinnalt on peaaegu olematu ja seetõttu ei ole ka nende kasutamisel mingeid piiranguid.
Päevitunud nahk on terve ja kauni jumega. Päevitamisel kasuta kindlasti kaitsevahendeid. Väldi põletuse tekkimist. Tervislikum on päevitada liikudes. Kui sulle meeldib end rannaliival „praadida”, tuleks kõht katta naturaalsest materjalist rätikuga. Eelista päikest solaariumile, kuigi ka solaarium ei ole keelatud. Mõõdukus on päevitamise juures võtmesõnaks.
Enam, kui kosmeetikast, sõltub naha ilu sellest, mida sööd. Kui toit on vitamiinide ja mineraaliderikas ja sisaldab kõiki vajalikke toitaineid, särab sinu tervis ka väljapoole, muutes sind kauniks.
Ära unusta veejoomist. Sinu organism, eriti nahk, vajab vett.

Juuksed ja küüned
muutuvad raseduse ajal tugevamaks ja kasvavad kiiremini. Nii nagu näonahk, võivad ka juuksed mõnikord raseduse ajal muutuda rasusemaks. Eks siis tule šampoonid-palsamid sobivamate vastu välja vahetada.
Üsna teada on asjaolu, et rasedal ei ole mõtet teha lokke, sest need ei jää sisse. Kui värvid juukseid, siis eelista pigmentvärve püsivärvile. Lakk ja geel juustele ning küünte lakkimine ei mõjuta rasedust.
Hoolitse oma jalgade eest! Jalgadele langeb raseduse ajal üha suurem koormus. Vannita ja kreemita jalgu iga päev. Võimaluse korral käi kord kuus pediküüris.
Raseduse ajal peaks kindlasti leidma aega hambaarsti külastada. Lapseootuse ajal kompenseerib haigekassa osaliselt hambaravi kulutused. Mine hambaarstile raseduse alguses, sest raseduse lõpus on raske püsida poollamavas asendis, mis on vajalik hammaste parandamiseks. Terved hambad ja kaunis naeratus on ühtaegu nii tervise kui ilu alus.

Write A Comment